eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Gyulay Zsolt: ha a foci-Eb-re van külön rendelet, legyen a Forma–1-re is

Három kiemelt versenyt rendeznek idén a Hungaroringen, ezek közül az elsőt a jövő hétvégén, amikor a kamionos Európa-bajnokság mezőnyének, így többek között Kiss Norbertnek drukkolhatnak a szurkulók. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak beszélt a Forma–1-es esélyekről és a mogyoródi pálya átépítéséről is.

Már nézők előtt rendezhetik meg a kamionos Európa-bajnokság mogyoródi futamát, de azért még fontos kérdéseket kell tisztázni az idei szezon előtt – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban. A nyitányon egyszerűbb a helyzet, mert a nézők nagy része magyar lesz, és a hazai szurkolók védettségi igazolvánnyal látogathatják rendezvényt.

Az augusztus 1-jei Forma–1-es futammal kapcsolatban viszont nagyon sok nyitott kérdés van, hiszen ott a szurkolók 75-80 százaléka külföldről érkezik. Naponta több száz e-mailt és kérdés érkezik a társasághoz külföldről, hogy hogyan lehet majd látogatni a futamot.

"Dolgozunk rajta, látjuk, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságra készült egy külön rendelet, remélem, hogy a Forma–1-es futamra is készül, hiszen akkor tudunk külföldre jegyet értékesíteni, amikor a külföldiek is is tisztában vannak azzal, hogy nemcsak az országba hogy léphetnek be, hanem a Hungaroring területére is" – mondta Gyulay Zsolt.

A kamionos Európa-bajnokságon a nézők beengedése és elosztása sokkal könnyebb feladat, hiszen a járványügyi intézkedések betartásával is nagyon sokan elférnek a Hungaroringen,

a szervezők 10-12 ezer szurkolóra számítanak a hétvégén.

Különösen azért, mert Kiss Norbert a Révész Trans kamionját vezeti. "Ez egy tisztán magyar csapat, és a magyar szurkolók ezt nagyon szokták értékelni. Óriási szurkolótábora van Norbinak, bízunk benne, hogy itt is jól szerepel, ahogy az elmúlt években" – mondta a cégvezető.

A másik magyar kedvenc, Michelisz Norbert is versenyez majd hazai pályán, augusztus 20. utánra került közvetlenül a WTCR, a túraautó Világkupa magyarországi állomása a korábbi, tavaszi időpont helyett.

"Nagyon jó döntés volt, előrelátóak voltunk, sejtettük azt, hogy áprilisban még sajnos nem fog megoldódni a járványügyi helyzet. Így van esélyünk arra, hogy sok néző látogathasson ki, és szurkoljon Norbinak" – mondta, és hozzátette, további programokkal is várják majd azon a hétvégén a szurkolókat: lesz egy Classic-kiállítás lesz, és elektromos autók is versenyeznek majd. Abban bíznak, hogy augusztusban már sokkal jobb lesz a helyzet, és sokkal több nézőt várhatnak, mint most.

A fő attrakció persze idén is a Forma–1-es Magyar Nagydíj. A versenynek 2027-ig élő szerződése van, s noha a futamrendezők közül sokakat megviselt a pandémiás válsághelyzet, a Hungaroring stabil lábakon áll. Mogyoródon óriási munka indult el, zajlik a tervezési folyamat, s Gyulay Zsolt reményi szerint amikor idelátogat az F1-es mezőny, akkor már tudják prezentálni engedélyeztetési és az ütemterveket a Hungaroring fejlesztéséről.

"Azt tudomásul kell venni, hogy 2019-ben a sorozat leggyengébb láncszemének minősítették a főépületünket, a boxok állapotát és az egész infrastruktúránkat. Ha a tervezési folyamat lezárul, akkor a 2022-es futam után a főépületünknek és a lelátórendszerünknek meg kell újulnia" – mondta az elnök-vezérigazgató. Folyamatosan egyeztetnek a nemzetközi szövetséggel arról, hogy ha a 320 méter hosszú, háromszintes óriási épületet elbontják, és teljesen újjáépítik, akkor milyen technikai újdonságok legyenek benne és mekkora átalakítás lesz ez a Hungaroring életében.

"Ha egy ekkora beruházást végrehajtunk, akkor a 2027-ig érvényben lévő szerződést is valószínű, hogy újra lehet és kell is tárgyalni"

– mondta a jövőről.

A jelen is izgalmas, hiszen a pályán végre valódi verseny van, Lewis Hamilton és Max Verstappen óriási küzdelmet vív a világbajnoki címért, és még augusztusban, a Hungaroringen is kiélezett lehet a világbajnokság.

"Nagyon érdekes lesz szerintem ez az év, és a következő évre való felkészülés is, hiszen szabályváltozások is lesznek. A csapatok nagyon összeértek, mind az élvonal,mind a középmezőny sűrűbb lehet, remek pilóták vannak. Hamiltont hosszú évek után valószínű, hogy keményen megszorongatják, sokan drukkolnak, hogy esetleg megszakadjon ez a sorozat, bár én még mindig őt tartom messze a legprofibb és a legjobb hozzáállású versenyzőnek, de nyilván a Red Bull is nagyon erős. Ráadásul a Ferrari is és a McLaren is föléledt, és nagyon jó idény elé néz, szerintem pont amikorra a Ringre érnek versenyzők, akkor éles lesz verseny, ráadásul bízom benne, hogy augusztus 1-jén itt Mogyoródon is tele lesz a lelátó" – mondta Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Új pártszövetség alakulhat az EP-ben a Fidesz részvételével, bejelentettek pár részletet

Egy új európai politikai szövetség jött ma létre három párt részvételével, és amelybe a következő napokban számos további politikai erőt is várnak – jelentette be vasárnap Bécsben Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője. A tömörülésben a Fidesz is részt vesz, így Orbán Viktor Fidesz-elnök is ott ült a sajtókonferencián, illetve a cseh ANO párt is részt vesz, így a volt cseh miniszterelnök Andrej Babis is helyet foglalt az asztalnál. A három pártvezér egy Patrióta kiáltványt is elfogadott az európai jövőért, amely azt hangsúlyozza, hogy Európa nemzetei történelmi fordulóponthoz érkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 30. 06:51
×
×
×
×