eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Péni az alapversenyben villogott, de Sidi nyerte az Eb-válogatót

Péni István világklasszis eredménnyel végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett szám alapversenyének az élén, a döntőben azonban kikapott Sidi Pétertől Komáromban, az első 50 méteres Európa-bajnoki válogató-viadalon.

A szám világranglistáját vezető Péni egészen nagyszerű, 1189 körös eredménnyel zárt 120 lövés után, ami országos csúcs és a világrekordtól is egy körrel jobb. Legnagyobb hazai vetélytársai szintén jól lőttek, Pekler Zalán 1183, Sidi pedig 1177 kört ért el.

A fináléban kiélezett csatát vívott a két nagy rivális, Péni és Sidi, s a győzelem végül utóbbié lett, miután mindössze két tizedkörrel (458,5 kör-458,3 kör) jobbnak bizonyult az UTE puskásánál.

Amíg 50 méteren Komáromban mérték össze tudásukat a versenyzők, addig a 25 méteres számokat a Fehér úti Nemzeti Lőtéren bonyolították le. Az egyetlen olimpiai számot, a női sportpisztolyt vasárnap rendezték, s az alapversenyben a papírformának megfelelően a már - Sidihez és Pénihez hasonlóan - olimpiai kvótás Major Veronika volt a legjobb 580 körrel. Mögötte az egyformán 2004-es születésű Jákó Miriam (578 kör) és Borbola Borka (575 kör) lett a második és a harmadik.

A döntőben Major egészen nagyszerűen célzott, 50-ből 40 pontot szerzett - ami azonos a finálés világcsúccsal - és simán nyert az alapban 574 körrel negyedik Sike Renáta (33 pont) előtt, a harmadik helyen pedig a 2015-ös Európa-bajnok Csonka Zsófia (alapban: 569 kör) végzett 28 ponttal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×