eur:
395.02
usd:
367.99
bux:
71510.05
2024. július 2. kedd Ottó
Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője sajtótájékoztatón mutatja be a tiltott szerek listáját és ismerteti az olimpiai felkészülést. A londoni ötkarikás játékok előtti szűrőprogram keretében mind a 158 magyar indulót többször is kontrollnak vetették alá, minimum három alkalommal.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

MACS: a sportlövőbotránynak még a háttere is elég megrázó

Tiszeker Ágnes szerint "sokáig fogunk még beszélni" a sportágban zajló, Indiában kiteljesedett magyar háborúról.

Megrázó történetnek nevezte a DIGI Sport tévének adott interjújában a magyar sportlövők indiai botrányát Tiszeker Ágnes. A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint sokáig fognak még beszélni az esetről, melynek kapcsán a Magyar Sportlövők Szövetsége szerdai közleményében Péni István bejelentését idézi, és közli: fegyelmit indítanak Sidi Péter ellen.

Ismert, pozitív lett egy magyar sportlövő doppingtesztje, a Nemzeti Sport úgy tudja, a sportoló egy nemzetközi viadalon produkált pozitív mintát.

A DIGI Sportnak a Magyar Antidopping Csoport vezetője nem nevezte meg, ki az érintett.

"Egy külföldön lezajlott világkupán történt a mintavétel, abszolút a Nemzetközi Sportlövőszövetség a minta gazdája, ő is jár el, ő is folytatja a meghallgatást.

Minden pozitív eset nagyon sajnálatos, de ennek, úgy tűnik, hogy a háttere is egy eléggé megrázó történet lesz"

- nyilatkozta Tiszeker Ágnes.

A Magyar Sportlövők Szövetsége közleményt adott ki, amelyben Péni István bejelentését idézi, ebben az áll: az indiai világkupa helyszínén egy ismeretlen személy hatolt be Péni István szállodai szobájába, ott háromnegyed órát tartózkodott, majd távozott. A bejelentés arra nem tért ki, a behatoló 45 percen keresztül mit csinált a hotelszobában. Az esetet rögzítette a hotel biztonsági kamerája is. Péni azt írta, részéről kétséget kizáróan nem azonosítható, ki volt az elkövető, de a kinézete és a ruházata alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.

A Magyar Sportlövő Szövetség közleményében tudatta, fegyelmi vizsgálatot indít Sidi Péter ellen, és a vizsgálat lezárásáig felfüggeszti a versenyengedélyét.

"Sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon sokat fogunk még erről beszélni, és lesznek tanulságai is az esetnek, ahogy én ezt most látom” - jegyezte meg Tiszeker.

A Magyar Sportlövők Szövetsége elnöke elküldte Péni István levelét és az indiai hotel biztonsági felvételét a fegyelmi bizottságnak, "hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsák".

A vizsgálat lezárultáig a Magyar Sportlövő Szövetség nem kíván nyilatkozni.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
2024. július 2. 15:21
×
×
×
×