eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Lionel Messinek, a Barcelona játékosának (j) gratulál csapattársa, Luis Suárez, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójában, az F csoportban játszott Barcelona - Borussia Dortmund mérkőzésen Barcelonában 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Messi újra beleszállt a Barcelona vezetőségébe

Az argentin játékos most azok után szólalt meg, hogy Luis Suárez az Atlético Madridba szerződött.

Lionel Messi ismét élesen kritizálta az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőségét. Az argentin sztár, aki a katalánok csapatkapitánya, közösségi oldalán pénteken az uruguayi támadónak írt búcsúüzenetében jelezte, jobb bánásmódot érdemelt volna.

"Te vagy a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, nagyszerű dolgokat értél el egyénileg és a csapattal is.

Nem azt érdemelted, hogy úgy dobjanak el, ahogy tették, az igazság azonban az, hogy ez már meg sem lepett"

- fogalmazott Messi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés,

A hatszoros aranylabdás csatár hozzátette, furcsa lesz számára Suárezt más mezben látni, főleg, amikor ellenfélként találkoznak majd a pályán.

"Már próbáltam ezt elképzelni, de ma az öltözőbe érkezéskor szembesültem igazán a történtekkel. Nagyon nehéz lesz, hogy a jövőben nem osztjuk meg a mindennapjainkat a pályán és azon kívül is" - írta az argentin játékos.

Suárez 2014-ben szerződött a Barcelonához, és a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett. A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Ronald Koeman beiktatása után közölte, többek között Suárezre sem tart igényt, a 33 éves uruguayi játékosnak ezért kellett távoznia. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

Messi augusztus végén jelentette be, hogy el szeretne igazolni a Barcelonától, amelyben 13 éves kora óta játszik, ám másfél hétnyi üzengetés után - elsősorban a szerződésében foglalt 700 millió eurós kivásárlási ára miatt - megváltoztatta döntését és kitölti jövő nyáron lejáró kontraktusát a katalánoknál. A támadó a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.

A Barcelona vasárnap a Villarreal ellen kezdi a La Liga új idényét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×