eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó

Harmadik csoportmeccsét is elveszítette a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE öt góllal kikapott a francia Saint-Raphaël Var HB csapatától a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Veszprémben.

Az első két csoportmeccsét elveszítő magyar csapatból hiányzott a sérült Zdolik Bence, Szita Zoltán és Szöllősi Olivér, a fehérorosz válogatott Artur Karvacki pedig a héten a Bajnokok Ligája-résztvevő PPD Zagrebhez igazolt. A vendégeknél nem szerepelhetett az olimpiai és háromszoros világbajnok Xavier Barachet, a világbajnok Adrien Dipanda, illetve a világ- és Európa-bajnok Daniel Sarmiento.

Jobban kezdett az előző idény ezüstérmese (2-6), de egy 7-2-es sorozat végén az egyre gyorsabban és pontosabban játszó Balatonfüred átvette a vezetést. Máthé Dominik és Szöllősi Balázs vezérletével növelni is tudta előnyét (17-14), ám a szerb Aleksa Kolakovic találataival tartotta magát a Saint-Raphaël a szünetig.

A második felvonást ismét a franciák kezdték lényegesen jobban, és 4-0-s sorozatuknak köszönhetően megint vezettek. Pontatlanul támadtak és gyengén védekeztek ekkor a fürediek, 15 perc alatt csupán egy gólt dobtak, így ebben az időszakban eldőlt a mérkőzés. A vendégek a tíz gólig jutó Raphael Caucheteux vezérletével az 54. percig folyamatosan növelték a különbséget (22-31), és végül öt találattal nyertek.

A Tatabánya vasárnap Győrben a német Hannover-Burgdorf csapatát fogadja, a Balatonfüred pedig jövő vasárnap a Saint-Raphaël otthonában folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×