eur:
394.84
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: mclaren.com

Itt az új McLaren: a szín már a régi...

Csütörtökön bemutatta új autóját a Forma-1-es McLaren csapat.

A wokingi bázison leplezték le az alapító, Bruce McLaren első kocsijait idézően különleges kék és papaja-narancssárga színben pompázó MCL34 nevet viselő versenyautót a korábbi világbajnok istálló 34 munkatársának közreműködésével.

A McLaren új pilótapárossal vág neki a 2019-es szezonnak: távozott a kétszeres világbajnok veterán spanyol Fernando Alonso, valamint a belga Stoffel Vandoorne, helyükre a 19 esztendős brit Lando Norris, illetve a spanyol Carlos Sainz Jr. került.

Az idei McLaren MCL34-et Andrea Stella és az ideiglenesen visszacsábított Pat Fry vezetésével fejlesztették ki, mivel az új technikai igazgató, a Toro Rossótól érkező James Key munkakezdésének dátuma egyelőre nem ismert, és az új csapatfőnök, Andreas Seidl is csak május 1-jén tud csatasorba állni - írja a gphírek.hu.

Több új szponzor is csatlakozott az eredményeivel nem igazán büszkélkedő csapathoz, ami az egyetlen olyan csapat lesz az idei mezőnyben, amelynek egyik pilótája sem állhatott még dobogón. A Forma-1-ben sokáig meghatározó McLaren 2012 óta nem nyert futamot. Tavaly az összetett konstruktőri pontverseny hatodik helyén zárt.

A McLaren az idei szezon során a gyári istálló mellett az egyetlen csapat lesz, amely Renault motort használ. A konstruktőri világbajnokság negyedik helye lehet a legnagyobb céljuk, egy dobogós hely megszerzése már bravúr lenne a fiatal pilótapárostól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×