eur:
392.18
usd:
362.37
bux:
72081.06
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Hornyák Dóra a decemberi svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Csarnokban 2016. november 23-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Újabb fordulat a kézilabdabotrány ügyében

A Magyar Kézilabda Szövetség kivizsgálja annak a játékosmenedzsernek az ügyét, aki az FTC egyik játékosát akarta rávenni a klubja érdekeivel ellentétes lépésekre.

A Pesti Srácok írta meg, hogy egy sportmenedzser át akarta verni és anyagilag meg akarta rövidíteni a Ferencváros női kézilabda-szakosztályát azzal, hogy az együttes egyik válogatott játékosának más klubok érdeklődését blöffölve új, magasabb összegű fizetést tartalmazó szerződést harcoljon ki. A sportoló a lehetőséget elutasította.

Ismertté vált, hogy a menedzser Farkas Mátyás, a játékos pedig Hornyák Dóra.

A történtek kapcsán a magyar szövetség is lépéseket tesz.

„A sajtóból értesültünk az ügyről, azonban ameddig teljeskörűen nem tájékozódunk, nem szeretnénk elhamarkodott és sarkos ítéletet mondani. Az már az eddig megismert információk alapján is kijelenthető, hogy komoly és súlyos visszaélésre derült fény, és talán az az aggályunk is megalapozott, hogy az eset nem egyedi. A menedzserek nem a szövetség munkatársai vagy partnerei, de a sportágban tevékenykednek és innen szerzik a pénzüket is, ezért a szövetség elnöke alapos és mindenre kiterjedő vizsgálatot rendelt el.

Megteszünk minden lépést, ha szükséges, új szabályokat fogunk megalkotni, melynek előkészítésére szakmai bizottságot állítunk fel.

A vizsgálat majdani eredményéről és annak pontos következményeiről természetesen tájékoztatást adunk” - mondta Novák András, a szövetség operatív igazgatója.

Az ügyben érintett másik klub, a Siófok hivatalos közleményt adott ki, melyben jelezte: azonnali hatállyal felbontotta a menedzser által képviselt irodával kötött tartós megbízási szerződését.

Címlapról ajánljuk
Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Minden várakozást felülmúlnak az idei magyar béradatok. A vállalatoknál és az állami szerveknél is magas a bérdinamika, ami azt mutatja, hogy az inflációs válság és a munkaerőhiány miatt mindenkinek újra kellett gondolnia a korábbi bérterveket. Az áprilisi béradatok megérkezése után érdemes áttekinteni a folyamatokat, mert mostanára már azok is emeltek, akik rendszeresen tavasszal rendezik a béreket. Miért okozott ilyen nagy meglepetést a bérdinamika? Milyen bérfolyamatok várhatóak? Mely szektorokban a leggyorsabb az emelkedés?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×