eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bánhidi Bence, Schuch Timuzsin, Jamali Iman, Máthé Dominik és Nagy László, a magyar válogatott tagjai (b-j) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság Magyarország - Angola mérkőzés előtti edzésén Koppenhágában 2019. január 12-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy László is pályára lép Angola ellen

A magyar kézilabda-válogatott a koppenhágai világbajnokság D csoportjában vasárnap 18 órától Angolával játszik.

A szövetség kihirdette a meccskeretet, amelyben ismét ott van Nagy László, viszont ismét kimaradt a védekezés nagy alakja, Schuch Timuzsin.

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban pénteken 25-25-ös döntetlent játszott a dél-amerikai kontinensbajnok Argentínával, ezért a vasárnapi mérkőzésen nagyon fontos lenne a győzelem. Az ellenfél Angola egyébként előző meccsén meglepetésre 24-23-ra legyőzte Katart.

Az Argentína ellen 11 gólt szerző Balogh Zsolt a nyitómérkőzést követően, de már az Angola elleni találkozóra hangolva arról beszélt, hogy megbeszélték a hibákat, és Angola ellen már újult erővel lépnek majd pályára. Azt mondta, őket is meglepte Angola Katar elleni eredménye, a mérkőzésen jó technikai megoldásokat láttak, ezért nem szabad őket félvállról venni.

"A csoport előtt úgy gondoltuk, hogy ők lehetnek az a picivel gyengébb csapat, amely ellen jobban tudjuk majd forgatni a csapatot vagy pihentetni játékosokat, de annak tükrében, hogy az argentinok ellen csak döntetlent értünk el és Angola kétpontos, most élet-halál harc lesz a vasárnapi és a többi mérkőzés is" - fejtette ki Balogh Zsolt.

Arról is beszélt, hogy lerohanás-gólokat szeretnének szerezni Angola ellen. "Az első mérkőzésen kiderült, sok a támadó és sok a védő játékosunk, amivel megfosztjuk magunkat a könnyű gólok lehetőségétől. De 60 percen keresztül 6-6 ellen nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Ezen változtatni kell, hogy a könnyű gólokban is jobban részt tudjunk venni - mondta Balogh Zsolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×