eur:
393.74
usd:
363.3
bux:
71247.3
2024. július 8. hétfő Ellák
Nagy László a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtező első mérkőzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én. A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-24-re legyőzte Szlovénia csapatát.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nagy László annyit játszik, amennyit kell

Nagy László jó állapotban, felkészülten várja a héten kezdődő kézilabda-világbajnokságot. A 37 éves világklasszis már nem lesz minden mérkőzésen végig a pályán, de igyekszik az egész tornán segíteni a válogatottat.

Külön, nem a válogatott kerettel edzett az elmúlt napokban Nagy László, de utazik a csapattal a dán-német közös rendezésű világbajnokságra.

„Jó állapotban vagyok mentálisan és fizikálisan is, meglátjuk, ez a világbajnokságon mire lesz elég. Nem egy személy, hanem az egész csapat jó teljesítménye kell ahhoz, hogy a célunkat elérjük” - mondta az átlövő az InfoRádió kérdésére.

Azt egyelőre nem tudni, hogy először mikor és melyik mérkőzéseken küldik a pályára, de a szakvezetés szerint valamelyik meccsen várhatóan nem játszik majd a 37 éves klasszis.

„Senki sem tudja, hogy ki mennyit lesz pályán, én sem. Ahogy a kapitányok gondolják, maximálisan rendelkezésre fogok állni,

akár az első, akár a harmadik meccstől. Az biztos, hogy 60 percig nem tudok a pályán lenni” - közölte, hozzátéve azt is, hogy ha a helyzet megkívánja, akkor támadásban is számíthatnak rá.

A válogatott két felkészülési meccset játszott az olimpiai bajnok dánok ellen, csütörtökön 14 góllal kikapott, majd vasárnap hárommal győzött.

„Az első meccsen semmi jele sem volt a mi valódi tudásunknak, a második találkozó ennek teljesen az ellentettje volt. Ha utóbbit nézzük és a szlovénok elleni két világbajnoki selejtező teljesítményét, ez a három meccs megfelel a tudásunknak, ezt kell majd a vb-n is nyújtanunk” - mondta Nagy László.

Az átlövő egy múlt heti interjúban arról beszélt, hogy várhatóan a nyáron befejezi az aktív játékot, így a mostani lehet az utolsó világversenye.

„Sohase mondd, hogy soha, de várhatóan ez lesz az utolsó.”

A világbajnokság csütörtökön kezdődik, a magyarok pénteken 18 órakor játsszák első meccsüket Argentína ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

Új banki illetékeket vet ki a kormány, maradnak a különadók

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×