eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Santiago Solari, a Real Madrid spanyol labdarúgócsapat argentin vezetőedzője egy edzés után a madridi Valdebebas sportközpontban tartott sajtóértekezleten 2019. január 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Sebastian Mariscal

Gareth Bale otthagyta a vergődő Real Madridot

Még hét nap sem telt el a 2019-es évből, de a Real Madrid, miután két mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, máris megduplázta a hátrányát a Barcelonával szemben. Ha most lenne vége a spanyol labdarúgó-bajnokságnak (s a címvédő nem nyerné meg aztán újra a Bajnokok Ligáját), nem indulhatna 2019 őszén a „királykategória” újabb kiírásában. Ilyenre egyébként 1996 óta nem volt példa.

Santiago Hernán Solari együttese csütörtökön idegenben 2-2-re végzett a Villarreallal, majd vasárnap kora este 2-0-ra kikapott a Bernabéuban a Real Sociedadtól. A „sárga tengeralattjáró” a mostani idényben majdnem elsüllyed, szeptember 26. óta csupán egyszer nyert a bajnokságban. A Real Sociedad a Real Madrid elleni mérkőzés előtt sorozatban négyszer is kikapott, április 14. óta a most a tabellán utolsó Huescát leszámítva minden ellenfelétől kapott gólt idegenben. A királyi klub játékosai azonban szerzett gól nélkül maradtak.

A Madrid vezetői, beleértve Solari edzőt és Emílio Butragueñót is, elsősorban a játékvezetőt okolták a vereség miatt, kijelentve, hogy a Vinícius Júnior elleni szabálytalanságért büntető járt volna 0-1-nél. A felvételek alapján ebben igazuk is van, de az már merő fantáziálás, hogy ha a Madrid értékesíti a tizenegyest, 1-1 után nem kapott volna újabb gólt.

Nemrégiben egy vezető spanyol újságíró arról írt, hogy a jövőre nézve biztató, hogy a Real Madrid közel nyolcvanmillió eurót elköltött három fiatal, Vinícius Júnior, az ugyancsak brazil és majd nyáron érkező Rodrygo és a marokkói-spanyol Brahim Diaz megszerzésére (utóbbi érkezését éppen a vereség utáni percekben jelentette be a klub, a Manchester City adta el), de a

Real Madridnak most azonnal bevethető sztárcsatárokra és egy rutinosabb-tapasztaltabb-jobb edzőre lenne szüksége inkább.

Luka Modrić, 2018 legjobb futballistája azt mondta, a játékosok közül többen, magát is beleértve, nincsenek jó formában, ezért egyáltalán nem a szerencsén vagy a balszerencsén múlik a mostani szereplés. A Real Madrid 29 mérkőzést játszott (minden sorozatot beszámítva) a mostani idényben, s ugyanannyi vereségnél tart, mint amennyit az előzőben 62 mérkőzésen elszenvedett. Az 1991–1992-es idény óta nem állt a 18. forduló után ilyen kevés góllal, mint most,

2005–2006 óta nem veszítette el a bajnoki mérkőzései egyharmadát az első 18 fordulóban.

Ráadásul az elmúlt évek statisztikája azt mutatja, a január általában gyengén sikerül a Real Madridnak. Ennek a magyarázata többnyire a decemberi klubvilágbajnoki szereplés, amely miatt felborul a megszokott menetrend, s amely miatt sűrűbbé válik a január eleji program.

A Real Sociedad ellen nem játszott a klubvilágbajnoki menetelés egyik hőse, a Villarreal ellen megsérült Gareth Bale. Nagy feltűnést keltett, hogy a második félidő középen a walesi játékos otthagyta a találkozót, és autójával elhajtott a Bernabéuból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×