eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

Komoly veszélyben van az ökölvívás a 2020-as olimpián

A sportág nemzetközi szövetsége olyan mélységű gazdálkodási hiányosságokat mutatott a közelmúltban, hogy nem szervezhetnek olimpiai selejtezőversenyeket és tokiói tesztviadalokat sem.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) befagyasztja kapcsolatát a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséggel (AIBA), melynek így

a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is fel kell függesztenie.

A sportági szervezet ellen NOB-vizsgálat indul.

A végrehajtó bizottság pénteki, tokiói ülésén a tagok áttanulmányozták az AIBA-tól július közepén kért beszámolót, mely a sportági szövetség elmúlt időszakban tett lépéseit foglalja össze a NOB által korábban felvetett problémák ügyében, többek között a szövetség vezetésével, illetve gazdálkodásával kapcsolatban.

A végrehajtó bizottság mostani döntése többek között azt jelenti, hogy

a NOB azonnali hatállyal felfüggeszti az AIBA-nak szánt kifizetéseit, a szövetség pedig nem használhatja az olimpiai ötkarikát és a 2020-as nyári játékok logóját sem. Az AIBA nem lehet kapcsolatban a tokiói olimpia szervezőivel, a jegyeladásokat sem intézheti a sportág versenyeire,

sőt, a kvalifikációs rendszert sem határozhatja meg, nem tervezhet tesztversenyt a japán fővárosba és az olimpiai bokszprogramot sem alakíthatja ki.

Hasonló problémák vannak a sportág magyarországi tagszervezeténél is, ahol a nyári budapesti junior-vb vitte csődbe a szövetséget.

Feltörekvőben viszont a kick-box

A NOB hivatalosan is elismerte a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszövetséget - adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. A NOB elnöksége pénteki tokiói ülésén hozta a döntést, amellyel

gyakorlatilag felvette a kick-boxot az olimpiai - bár az ötkarikás játékokon nem szereplő - sportágak közé.

A fejleményről Thomas Bach, a NOB elnöke levélben értesítette Francesca Falsonit, a WAKO ideiglenes elnökét, üdvözölve a kick-box világszövetséget az olimpiai családban. Falsoni a WAKO hivatalos honlapján mérföldkőnek nevezte a döntést. Emlékeztetett rá, hogy a 129 tagországgal rendelkező WAKO még 2016-ban folyamodott az elismerésért.

"Mintha hirtelen bekerültünk volna egy elit klub tagjai közé" - fogalmazott Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. "Ez a döntés az egész világon hatalmas presztízst jelent a kick-boxnak, és rendkívül sok területre kihat majd. Nincs ez másképpen Magyarországon sem".

A tavalyi kick-box világbajnokságnak Budapest adott otthont, ahol a magyar válogatott második helyen végzett az éremtáblázaton.

Szintén másodikak lettek a magyarok e küzdősport idei korosztályos vébéjén, jövőre pedig Magyarország rendezheti az utánpótláskorúak Európa-bajnokságát.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×