eur:
392.53
usd:
362.65
bux:
72151.39
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Nagy meccset nyert meg a Milan - labda nélkül

Eredményesen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) az európai szövetség (UEFA) júniusi döntése ellen az AC Milan, amely így mégiscsak indulhat a labdarúgó Európa Ligában.

A milánói klub elöljáróinak meghallgatására csütörtökön került sor a CAS svájci székhelyén, s a sportdöntőbíróság pénteken közölte, hogy helyt adott a fellebbezésnek.

A Milan, amely múlt szerdán került amerikai tulajdonba, az UEFA álláspontja szerint megsértette a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat, ezért nem indulhatott volna a következő idényben az EL-ben, noha legutóbb hatodik lett az olasz élvonalban, így erre jogot szerzett.

A patinás együttes előző tulajdonosa, a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport a július 6-i határidőig nem kezdte el visszafizetni több mint 300 millió eurós hiteltartozását, ezért került az amerikai Elliott Management befektetési alaphoz a klub tulajdonjogát birtokló luxemburgi vállalatcsoport.

A kínai tulajdonosi kör tavaly áprilisban, 740 millió euróért vásárolta meg a csapatot Silvio Berlusconitól, és a múlt nyáron 200 millió eurót költött igazolásokra.

A CAS álláspontja szerint a klub valóban megsértette a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat, de a büntetés aránytalan volt.

Címlapról ajánljuk

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×