eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Király Gábor lemondta a válogatottságot

Király Gábor visszavonult a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

A 40 éves kapus, aki kedden honlapján jelentette be döntését, 1998-as bemutatkozása óta 107 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, amivel csúcstartó az örökrangsorban.

"A Haladásban végigjátszott szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ! Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy" - írta a hálóőr, aki szerint a motivációja és az elkötelezettsége most is megvan, de a profi futballban eltöltött 24 év nem múlt el nyomtalanul a testében.

Király leszögezte, számára a piramis csúcsa a nemzeti együttesben szerepelni, és úgy gondolta, amíg hívják, addig szeretné a válogatottat szolgálni.

"Bernd Storck szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball-lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek, és ami után ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai nagyszínpadra" - olvasható Király állásfoglalásában.

A szürke mackónadrágjáról is elhíresült kapus a Haladásban kezdte pályafutását, majd onnan igazolt a német Hertha BSC-hez, amellyel a Bajnokok Ligájában is szerepelt. Később olyan csapatokban fordult meg, mint az angol Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa, a Burnley, a Fulham, vagy a német Bayer Leverkusen és az 1860 München. Király tavaly nyáron tért vissza Szombathelyre.

A Herthával nyert két német Ligakupát, a Bundeligában pedig megválasztották a legjobb kapusnak. Ötször érdemelte ki a magyar Aranylabdát és kétszer lett az év legjobb magyar labdarúgója. A magyar válogatottsági rekordja mellett Eb-csúcsot is tart, ugyanis 40 évesen és 86 naposan ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett a kontinensviadalok történetében.

Király a második játékos, aki a nyári Eb után visszavonult a nemzeti együttestől, ugyanis a válogatottsági listán 94 szereplésével harmadik Juhász Roland júliusban jelentette be elhatározását.

Az Eb-n mind a négy meccsen Király védte a magyarok kapuját

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×