eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Újra megmutatják a reformátusok, milyen ízlésük van

Október 4. és 6. közöttt kerül sor a Református Ízek Találkozójára Hajdúnánáson, a célja összekötni a Kárpát-medence református élelmiszer-termelőit, közösséget építve ki köztük. A találkozóra persze a finom falatokra vágyókat is várják, felekezettől függetlenül.

A református egyház szeretne nyitni azok felé, akik nem igazán kötődnek hozzá, ugyanakkor különlegesen fontos feladatának is tartja, hogy a kötődéssel bíró embereknek eseményeket szervezzen. Ráadásul teljesen evidens, hogy mindenkinek szüksége van a lelki mellett testi táplálékra, így közös metszeteként alakult ki az egyház három gasztrokulturális eseménye.

"Amiben a mostani eltér egy hasonló, de átlagos fesztiváltól, az az, hogy hitéleti kiegészítés is van: itt a pillanat megállni afölött, hogy nem minden csak azon múlik, hogy mit tettünk meg az elmúlt esztendőben a termésért" - fogalmazott az október eleji Református Ízek Találkozója kapcsán az InfoRádióban Zila Gábor, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány titkárságvezetője.

Az október eleji fesztivál tematikája

az ökológiai gazdálkodás és biotermelés

lesz, illetve a fenntartható gazdálkodás, amiről sokat elárulnak majd a hajdúnánási egyházközségből érkezők, illetve maga a város, amely igen komoly munkát végez ezen a téren.

A fesztivál találkozási pont lesz a gazdáknak, termelőknek is, az előadásoknál pedig a szervezők azt tartották szem előtt, hogy a résztvevők ismerkedjenek meg a fesztivál konkrét helyszínével, adottságaival, hagyományaival, történetével.

A keresztény egyházaknak van egy közös kezdeményezésük, ez pedig a Teremtés Hete, és a teremtett világ védelméről is lesz előadás a jövő hét végén. Vasárnap pedig egyfajta kavalkádra lehet készülni a Kárpát-medence minden részéről érkező termelők, készterméket áruló kereskedők részvételével, lehet vásárolni, kóstolni, találkozni, beszélgetni.

Közös főzés is lesz, ebben minden résztvevő a szűkebb pátriája jellegzetes ételét készíti majd el,

ezekkel az ízekkel is meg lehet majd ismerkedni.

Részletek ITT.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×