eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin
Ororsz-német.
Nyitókép: Getty Images

Német lapértesülés szerint Berlin újból tárgyalna Moszkvával

Olaf Scholz, szociáldemokrata német kancellár csaknem két év után először ismételten szeretné fölvenni a kapcsolatot Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – közölte a Die Zeit.

A német lapnak nyilatkozó kormányzati személyek elmondása szerint a telefonbeszélgetésre a novemberi, brazíliai G20-találkozót megelőzően kerülhet majd sor - írja a Portfolio. Ugyanakkor azt is elárulták, a német külügyminisztérium emberei még nem vették fel a kapcsolatot orosz kollégáikkal időpontegyeztetésre.

Ha összejön a telefonbeszélgetés, akkor Olaf Scholz lenne az első olyan kormányfő Ukrajna legfontosabb támogatói közül, aki az elmúlt években felvette a közvetlen kapcsolatot Vlagyimir Putyinnal.

Az utolsó közvetlen telefonhívás a német kormányfő és az orosz államfő között 2022 decemberében zajlott,

mint ahogy Joe Biden amerikai elnök, Emmanuel Macron francia elnök, és az akkori brit miniszterelnök, Boris Johnson is 2022-ben beszélt utoljára közvetlenül Putyinnal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×