eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Iránból kilőtt rakéták és drónok Izrael északi része felett 2024. április 14-én hajnalban. Az iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy drónok és rakéták százait indította izraeli célpontok ellen. Az iráni állami médiában idézett közlemény szerint a támadás válasz arra a légicsapásra, amelyet Izrael hajtott végre Irán damaszkuszi konzulátusa ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Ismét izraeli településeket bombáztak

A Hezbollah több mint száz rakétát lőtt ki Izrael északi részére.

Több nagyobb északi várost is lőttek Libanon felől, köztük Cfátot és Tibériást, ahol legutóbb októberben volt légiriadó. Többfelé tűz ütött ki a lövedékek nyomában, melyeknek csak a lakott területekre irányzott részét fogta el a Vaskupola légvédelmi rendszer.

Szasza kibucban egy rakéta becsapódott egy üzem épületébe jelentős károkat okozva. A Kinneret, másik nevén a Genezáreti-tó partjainál mintegy 11 ezren nyaralnak, ugyanis szerdán Izraelben a savuot, vagy hetek ünnepét, a zsidó pünkösdöt ülik, és sokan táborozni mentek a tó körüli kempingekbe. Több strandon pánik tört ki a légiriadók idején, mert nincsenek óvóhelyek, de nem döntöttek a térség evakuálásáról.

Előzőleg kedd este az izraeli hadsereg célzott dróntámadással megölte az Abu Taleb néven is ismert Taleb Abdallahot. A Hamász elleni háború október 7-i kitörése óta ő volt a Hezbollah legmagasabb rangú parancsnoka, akit likvidáltak. A Dél-Libanonban, Türosz térségében történt akcióban vele együtt a Hezbollah négy, magas rangú parancsnokát ölték meg. Abu Taleb a dél-libanoni térségben, az izraeli határtól a Litani folyóig működő an-Naszr csapatok vezetője volt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×