eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Izrael légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2023. december 14-én. A Hamász fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajtott végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

Tévedésből izraeli túszokkal végeztek az izraeli katonák

Több százan vonultak az utcára Tel-Avivban péntek este, hogy tiltakozzanak három izraeli túsz halála miatt, akiket izraeli katonák véletlenül megöltek a Gázai övezetben – közölte a helyi a média.

Az izraeli televízió felvételein az volt látható, hogy nagy tömeg gyűlt össze a tengerparti metropolisz központjában, és elzárta az egyik főutcát. Az emberek azt követelték, hogy a kormány tegyen lépéseket a túszok azonnali szabadon bocsátása érdekében.

A tüntetők plakátokat, transzparenseket vittek magukkal, amiken számos túsz neve és képe szerepelt. A megmozdulás résztvevői az izraeli hadsereg főhadiszállása felé vonultak.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, az ynet beszámolója szerint vörös festékkel öntötték le az utcát. Azt kiabálták:

„Kifutnak az időből! Hozzák haza őket most!”.

Bírálták a kormányt, amiért szerintük nem tesz eleget a Hamász által elrabolt túszok kiszabadításáért. Egy új túszmegállapodás, mint amilyen november végén született, megakadályozhatta volna a péntekihez hasonló incidenseket – állították a tüntetők.

Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő pénteken bejelentette, hogy három izraeli túszt véletlenül megöltek a katonák a Gázai övezetben zajló harcok idején. A fegyveres erők tévedésből veszélyforrásként azonosították őket egy hadművelet során a Hamász fellegvárában, a lezárt tengerparti övezet északi részén fekvő Sadzsijában.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „elviselhetetlen tragédiának” nevezte a három túsz halálát. „Egész Izrael állam gyászol ma este. Szívem a gyászoló családokkal van a gyász nehéz időszakában” – írta péntek este a közösségi médiában. A kormányfő részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×