eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Twitter amerikai internetes közösségi portál és mikroblog-szolgáltatás tulajdonosa, Elon Musk Twitter-fiókja a vállalat új logójával New Yorkban 2023. július 24-én, miután a milliárdos üzletember bejelentette, hogy megkezdődött a Twitter logó- és arculatváltással járó átalakításása X-szé. Musk 2022 őszén vásárolta meg a portált 44 milliárd dollárért. Az eddig Twitter néven működő közösségi hálózat anyavállalatának nevét és cégformáját a tulajdonos már korábban Twitter Inc.-ről X Corp.-re változtatta.
Nyitókép: MTI/AP/Twitter

A francia hírügynökség perbe fogja az Elon Musk-féle X-et

Beperelte az Elon Musk tulajdonában álló, korábban Twitterként ismert X-et az AFP francia hírügynökség az egyik párizsi bíróságon, arra hivatkozva, hogy a közösségi platform nem hajlandó tárgyalásokat kezdeni arról, hogy mennyit fizessen a hírek felhasználásáért.

Franciaországban 2019 óta törvény írja elő hogy a nagyobb online platformok kötelezően egyeztessenek a hírek felhasználásának anyagi ellentételezésről a tartalmak előállítóival.

„Az AFP aggodalmát fejezi ki, hogy a Twitter egyértelműen visszautasította a tárgyalásokat a publikálási jogok megvásárlásáról” – áll az AFP közleményében.

„Elég bizarr. Azt akarják, hogy mi fizessünk a weboldalukra irányuló forgalom után, amiből nekik származik reklámbevételük, nekünk meg nem?!”

–reagált Musk a perindításra.

2021-ben a francia versenyhatóság 500 millió euróra (jelenlegi árfolyamon 194 milliárd forint) bírságolta meg a Google anyavállalatát, az Alphabetet, mert a cég nem tárgyalt az előírt módon a hírszolgáltatókkal a hírek felhasználásának áráról. A Google azóta több vezető francia hírszolgáltatóval, köztük az AFP-vel is rendezte a vitát, és a Facebookot működtető Meta is több francia hírszolgáltatóval egyezségre jutott.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×