eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi sajtóértekezletén 2023. április 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Telefonált egymással a NATO-főtitkár és az ukrán elnök

A hivatalos közlés szerint a téma a gabonaszállítás volt.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton telefonon egyeztetett egymással arról, hogy Oroszország a minap felmondta a fekete-tengeri gabonaszállítási egyezményt, valamint Ukrajna NATO-hoz fűződő viszonyáról is eszmét cseréltek.

Stoltenberg a beszélgetés után írt Twitter-üzenetében úgy fogalmazott: "Határozottan elítéljük Moszkva kísérletét arra, hogy fegyverként használja az élelmiszereket. A szövetségesek Ukrajna mellett állnak, ameddig csak szükséges, és

a NATO-csúcstalálkozó óta Ukrajna közelebb áll a NATO-hoz, mint valaha."

Zelenszkij szintén a Twitteren számolt be arról, hogy szó esett közöttük a fekete-tengeri gabonaszállítás folytatásának egyéb lehetőségeiről, de részletekbe nem bocsátkozott.

Oroszország hétfőn jelentette be, hogy nem újítja meg a lejárt fekete-tengeri orosz-ukrán gabonaegyezményt, amely lehetővé tette Ukrajnának, hogy tavaly nyár óta mintegy 33 millió tonna gabonát és élelmet adjon el külföldre a háború ellenére. Az egyezmény főként a globális élelmiszer-ellátásban volt kulcsfontosságú. Mióta az egyezmény megszűnt, Moszkva támadta az odesszai gabonatárolókat.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×