eur:
396.28
usd:
369.85
bux:
71878.79
2024. július 2. kedd Ottó
Brisbane, 2017. július 23.A Ronald Reagan nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó több mint 3000 matrózzal és 1500 fős repülőszemélyzettel a fedélzetén az ausztráliai Brisbane kikötőjébe érkezik 2017. július 23-án, hogy részt vegyen a Talisman Saber 2017 (Talizmán Kar 2017) fedőnevű hadgyakorlaton. (MTI/EPA/Darren England)
Nyitókép: MTI/EPA/Darren England

Fegyverek ropognak Ausztrália partjainál

Többnemzetiségű hadgyakorlat kezdődött Ausztráliában pénteken mintegy 30 ezer katona részvételével, miközben Kína egyre jobban terjeszkedik az indo-csendes-óceáni térségben.

A kétévente felváltva, ausztrál vagy amerikai vezetéssel megrendezett kéthetes nagyszabású Talisman Saber hadgyakorlat célja az operatív együttműködés javítása és a fegyveres erők közötti együttműködés erősítése. A hadgyakorlatot 2005-től, minden páratlan évbe tartják.

Az Ausztrália különböző helyszínein zajló szárazföldi és légi gyakorlatokban Ausztrálián és az Egyesült Államokon kívül Kanada, a Fidzsi-szigetek, Franciaország, Németország, Indonézia, Japán, Új-Zéland, Pápua Új-Guinea, a Koreai Köztársaság, Tonga és Nagy-Britannia erői vesznek részt. Megfigyelőként jelen vannak a Fülöp-szigetek, Szingapúr és Thaiföld képviselői.

Németország 210 ejtőernyős és tengerészgyalogossal először vesz részt a hadgyakorlaton.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×