eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
2020. június 11-én közreadott, 2018. november 22-én készült kép az Amazon amerikai elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalat logójáról a németországi Wernében. Az Amazon június 10-én bejelentette, hogy egy éven keresztül nem ad hozzáférést az amerikai rendőrségnek a cég Rekognition elnevezésű arcfelismerő platformjához. A cég nem nyilatkozott döntése okáról, de a rendőri kényszerintézkedés következtében elhunyt George Floyd halálát követően több figyelem irányult az arcfelismerő szoftverekre.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Beperlik az Amazont, mert csúnyán átverhette a felhasználókat

A vállalat a vásárlókat tudtuk nélkül terelte a szolgáltatásihoz, a leiratkozási folyamat pedig egy eposzi kihívással ért fel.

Súlyos vádakat fogalmazott meg az amerikai versenyhivatal az Amazonnal szemben. A gyanú szerint a cég törvénytelen trükkökkel átverte a vásárlókat – írja a vg.hu a CNBC cikke alapján.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) azt gyanítja, Jeff Bezos cége több törvényt is megsértett azzal, hogy úgynevezett "sötét megoldásokkal" a felhasználókat egy adott választás felé terelve vette rá, hogy a beleegyezésük nélkül feliratkozzanak a több kényelmi szolgáltatást, köztük ingyenes szállítást kínáló és a társaság streamingszolgáltatásához is hozzáférést biztosító Prime-ra. Mindez nemcsak frusztrálta a felhasználókat, hanem jelentős pénzükbe is került.

A vádak szerint a társaság vezetése lelassította, illetve elutasította azokat a változtatásokat, amelyek megkönnyítették volna a felhasználóknak a szolgáltatás felmondását, mert ezek a változtatások kedvezőtlenül érintették az Amazon nyereségét. A társaság emellett megnehezítette a vásárlóknak, hogy Prime nélkül vásároljanak termékeket a weboldalán keresztül, valamint nem jelezte egyértelműen, hogy a tranzakció befejezésére mutató gombra kattintva beleegyeznek a Prime-ra való megújuló előfizetésre is.

Az FTC szerint a lemondási folyamat nehezen áttekinthető, és arra tervezték, hogy visszatartsa a fogyasztókat a szolgáltatási szerződés megszüntetésétől. Sokat elárul, hogy

az Amazonnál házon belül csak Iliász néven emlegették a leiratkozási folyamatot, utalva Homérosz trójai háborúról szóló eposzára.

Az FTC 2021 márciusa óta vizsgálta az Amazon Prime programjának regisztrációs és lemondási folyamatait. A mostani rövid időn belül ez a harmadik per, amit az óriáscég a nyakába kap az FTC-től. A seattle-i központú vállalat május végén beleegyezett, hogy több mint 30 millió dollárt fizet az Alexa és a Ring egység adatvédelmi hiányosságait állító ügyek rendezésére, bár a versenyhivatal vádjait ekkor is tagadta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×