eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Kiesett az ablakán egy orosz bíró

Sokasodnak a hasonlóan rejtélyes halálesetek.

Tisztázatlan körülmények között kiesett 12. emeleti lakása ablakából egy orosz bíró Kazanyban - írja a 444.hu.

Artyom Bartenev nem élte túl a zuhanást.

A kétgyerekes édesapa felesége épp lement kutyát sétáltatni, amikor a szörnyűség történt.

A bírót Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly nyáron nevezte ki, közigazgatási és polgári ügyekkel foglalkozott.

Cikkében a 444 emlékeztet, az ukrajnai háború óta meglehetősen sok, hasonlóan rejtélyes ügy történt:

  • Az 58 éves Marina Jankina az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette Szentpéterváron, lakása ablakából zuhant ki.
  • Az orosz hatóságok szerint a 72 éves Vlagyimir Makarov rendőrtábornok is öngyilkosságot követhetett el.
  • Egy indiai hotel előtt december végén találták vérbe fagyva Pavel Antov Genrikovicsot, a Vlagyimir Standard húsipari vállalat alapítóját. Tisztázatlan körülmények között kiesett harmadik emeleti szobája ablakán.
  • Pavel Antov Genrikovics egyik útitársa pár nappal korábban vesztette életét ugyanott. A 61 éves Vlagyimir Bidanovra eszméletlenül találtak rá a hotelszobájában üres borosüvegek között.
  • Ivan Pecsorin, aki az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért felelt, szeptemberben kiesett a jachtjából.
  • A Lukoil igazgatója, a háborút kritizáló Ravil Maganov szeptemberben kiesett a kórház ablakán.
  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. Az egyik eset Barcelonában, a másik Moszkvában történt.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjében.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×