eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Diákok sérültek meg egy súlyos késelésben Svédországban

Több tanuló is megsebesült, miután két helyi banda között konfliktus alakult ki Svédországban, a késelés sérültjeit kórházban ápolják - közölte a svéd rendőrség.

Az eset a Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Eskilstuna városban, egy iskola közelében történt. A hatóságok egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, a négy, 15 év körüli sebesültet pedig kórházba szállították.

Egy rendőrségi szóvivő közlése szerint több ember között alakult ki dulakodás, mely aztán a többszörös késeléshez vezetett. Szemtanúk beszámolója alapján és a gyanú szerint két vagy több helyi banda közti konfliktusról lehet szó.

A rendőrség gyilkossági kísérletként kezeli az esetet, s kizárta annak lehetőségét, hogy terrorizmusról volna szó.

Svédországban már régóta fennálló problémát jelentenek a bűnbandák közti összetűzések; az ilyen esetekben egyre gyakoribb, hogy az elkövetők és az áldozatok is kiskorúak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×