eur:
394.83
usd:
366.39
bux:
71491.34
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Pingtung megye, 2016. augusztus 25.A tajvani hadsereg egyik F-16 Falcon típusú vadászbombázó repülőgépe a 32. alkalommal megrendezett Han Kuang (Kínai Dicsőség) fedőnevű hadgyakorlaton a dél-tajvani Pingtung megyében 2016. augusztus 25-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

A levegőben méregették egymást a kínaiak és a tajvaniak

Behatolt Tajvan délkeleti légvédelmi övezetébe 39 kínai repülőgép - közölte a tajpeji védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy válaszul tajvani repülőgépek szálltak fel, hogy figyelmeztessék a pekingi felet a légtérsértésre.

Kínai részről 21 vadászgép és négy H-6 bombázó, továbbá korai figyelmeztető, tengeralattjáró-elhárító és légi utántöltő repülőgépek emelkedtek a levegőbe. A tajpeji jelentés szerint három kínai hadihajót is láttak a sziget közelében.

Kína és Tajvan 1949-es szakítása óta Peking saját szakadár területének tekinti a szigetet, amelyet szeretne újraegyesíteni - ha szükséges, akár katonai erővel - a kínai szárazfölddel. Oroszország ukrajnai beavatkozása olyan aggodalmakat gerjesztett, hogy Peking is erőszakhoz folyamodhat Tajvannal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×