eur:
394.34
usd:
363.73
bux:
71051.89
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Twitter/Nexta

Bombabiztos buszmegálló segít túlélni Harkivban

Speciális betonbunkereket építenek építenek Ukrajna második legnagyobb legnagyobb városában, hogy ezzel is segítsenek menedéket találni a város lakóinak a tüzérségi és légitámadások elől.

Az Al Dzsazíra tudósítása szerint 25 bombabiztos buszmegállót létesítenek a kelet-ukrajnai városban. A nem túl tágas építményből kamerán keresztül követheti a bent tartózkodók, hogy mi történik az utcán: jó esetben, hogy mikor jön a busz, rosszabban, hogy meddig tart a légitámadás.

Az építmény nem túl tágas, de azért 50 ember elfér benne, még ülőhelyek is vannak.

Az arab hírtévé tudósítása felidézi, hogy nem olyan régen több ember meghalt, amikor egy buszmegállóba csapódott egy orosz lövedék.

Közben szombaton a város történelmi központját érte támadás: a képek tanúsága szerin hatalmas krátert hagyott maga mögött a becsapódó lövedék.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
A Waberer's megveszi a Posta Biztosítókat

A Waberer's megveszi a Posta Biztosítókat

Többségi tulajdont szerez leányvállalatán, a Gránit Biztosítón keresztül a Posta Biztosítókban a Waberer’s Csoport - közölte a vállalat. A tranzakció keretében a Gránit Biztosító közel 67 százalékos részesedést szerez a Magyar Posta Életbiztosítóban és a Magyar Posta Biztosítóban. A terjeszkedéssel a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő Gránit Biztosító az eddiginél sokkal szélesebb kört érhet el az élet- és nem életbiztosítási szegmensben egyaránt, és a hazai biztosítási piac meghatározó szereplőjévé válik. A tranzakció lezárása - a hatósági engedélyek megszerzése után - 2024 őszén várható. Hosszabb távon a tranzakció célja, hogy a Waberer’s Csoport meghatározó részesedést szerezzen a teljes magyarországi biztosítási piacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×