eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. április 7-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

A háború beleszólt a Szputnyik V WHO-s értékelésébe is

Elhalasztották az értékelést - nem büntetőintézkedés, csak nem tudnak Oroszországba utazni az Egészségügyi Világszervezet szakértői.

Az Egészségügyi Világszervezet az orosz–ukrán háború miatt elhalasztja a Szputnyik V nevű koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó értékelését. A WHO arra hivatkozott, hogy az oroszországi látogatásuk az invázió miatt ellehetetlenült – írja a Portfolio.

Mariângela Simão, a WHO gyógyszerekhez és egészségügyi termékekhez való hozzáférésért felelős főigazgató-helyettese úgy nyilatkozott, hogy március 7-én kellett volna ellenőrzéseket végezniük Oroszországban, ám ezeket egy későbbi időpontra halasztották.

Oroszországban széles körben használják ezt a vakcinát és több mint 60 országban engedélyezték már a Szputnyik V oltóanyagot, valamint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) felülvizsgálata is folyamatban van.

A WHO illetékese arról is beszélt, hogy az utazás elhalasztása technikai okokkal is összefügg, így például azzal, hogy nem tudnak repülőjegy-foglalást intézni, problémák lehetnek a hitelkártyák elfogadásával.

A nemzetközi szervezet részéről ez nem egyfajta büntetőintézkedésként értékelhető, hanem technikailag lehetetlenült el a Szputnyik V vakcina további részletes értékelése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×