eur:
393.12
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 2021. január 26-án közreadott képen Antony Blinken, Joe Biden amerikai elnök kormányának külügyminiszter-jelöltje beszél az új kabinet kulcsfontosságú tagjainak bemutatásán a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 24-én. Az amerikai törvényhozás felsőháza 2021. január 26-án jóváhagyta Antony Blinken külügyminiszteri kinevezését. A száztagú szenátusban 78-an támogatták, míg 22-en ellenezték Joe Biden jelöltjének kinevezését.
Nyitókép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Antony Blinken: "együtt mentünk Afganisztánba, most együtt is vonulunk ki"

Az amerikai külügyminiszter a NATO brüsszeli központjában beszélt a teljes afganisztáni csapatkivonásról.

Együtt mentünk Afganisztánba, most pedig eljött az ideje, hogy közös terv alapján, közösen vonjuk ki erőinket az országból – jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter Brüsszelben szerdán.

"Elértük azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé, ezért most itt az ideje, hogy hazahozzuk erőinket" – fogalmazott Antony Blinken, aki kétnapos tanácskozásra érkezett a NATO brüsszeli központjába.

Az amerikai külügyminiszter közölte, a katonai szövetség közös terv kidolgozásán fog fáradozni a haderő közös, összehangolt kivonására Afganisztánból.

"Együtt mentünk Afganisztánba, hogy megbirkózzunk azokkal, akik megtámadtak minket – mondta Blinken. – Megbizonyosodtunk arról, hogy Afganisztán nem válik ismét a terroristák menedékévé, akik bármikor támadást indíthatnak ellenünk."

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×