eur:
394.93
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök (j) és demokrata párti kihívója, Joe Biden (b) az ohiói Cleveland város Case Western Reserve egyetemén rendezett első elnökjelölti vitában 2020. szeptember 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Olivier Douliery

Magyarics Tamás: nagyon eldurvult az amerikai kampány

A korábban betartott konvenciókat már egyik fél sem veszi figyelembe - mondta az InfoRádióban Donald Trump és Joe Biden elnökjelölti vitája után Magyarics Tamás, külpolitikai szakértő, az ELTE tanára.

Az utóbbi időben az amerikai politika nagyon eldulrvult és azokat a konvenciókat, amiket korábban mindkét fél betartott, most nem nagyn veszik figyelembe. Ez látszott Donald Trump és Joe Biden kedd esti televíziós elnökjlölti vitáján is, amely nagyon személyeskedő volt - mondta Magyarics Tamás. Mint kifejtette, a politikai megfigyelők és a kommentátorok is azt mondták, hogy ilyen alacsony szintű és ilyen személyeskedő elnökjelölti vitát ilyen kevés tartalommal még nem láttak az elmúlt évtizedek alatt.

Donald Trump nagyon agresszív volt, nem tartotta be a vita szabályait, közbeszólt, Joe Biden pedig hazugnak és bohócnak nevezte vitapartnerét, de

a felmérések szerint még mindig ő szerepelt jobban, nem pedig Donald Trump.

Nyilvánvalóan mind a két politikus a saját táborának játszott elsősorban, és megintcsak úgy tűnt, hogy a saját tábort fel tudják tüzelni azzal, hogy a másikról nagyon végletes véleményeket fogalmaznak meg - tette hozzá a külpolitikai szakértő.

Magyarcs Tamás arra is emlékeztetett, hogy ezeknek a vitáknak egyik célja az ingadozók meggyőzése, a vita után készített felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy

nem nagyon mozdultak el a népszerűségi mutatók.

A friss felmérések szerint egyébként Joe Biden áll jobban, és a közvéleménykutatók konkrét kérdéseire, hogy kikben bíznak jobban a szavazók akár a járvány kezelésében, akár az egészségügynél vagy a gazdaságnál, és kit látnak erősebb vezetőnek, szinte az össze kategóriában Joe Biden felé billent a mérleg, egyedül a gazdaság tekintetében oszlanak meg nagyjából egyenlő arányban a vélemények.

Magyarics Tamás külpolitikai szakértő, az ELTE tanára lesz ma este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×