eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Magyar Honvédség katonái a főváros által fenntartott XVII. kerületi Pesti úti idősotthonnál 2020. július 20-án, amelyet megelőző intézkedésként újra fertőtlenítenek. A fertőtlenítésben, csakúgy, mint áprilisban, a Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóalj katonái, valamint az általuk kiképzettek vesznek részt, összesen 25-en.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A világ- és Európa-átlag alatti Magyarország járványérintettsége - statisztika

Világszerte 700 ezer emberrel végzett már a koronavírus, az aktív fertőzöttek száma pedig átlépte a 6 milliót.

A Worldometers.info statisztikai portál - hivatalos, országonkénti közlésen alapuló - adatai alapján valamikor a keddi napon átlépi a 700 ezret azon elhunytak száma, akik halálát közvetlenül a koronavírusnak lehet betudni.

Az elhunyt fertőzöttek több mint egynegyede az Egyesült Államok lakója, de csaknem fele, mintegy 300 ezer ember él az USA-ban, a halottak száma szempontjából második legfertőzöttebb Brazíliában vagy Mexikóban. A föld második legnépesebb országa, India 39 ezer halottal ezen a listán a harmadik, míg

Kína, ahonnan az egész járvány elindult, már csak a 29., február óta - a hivatalosan közölt számok alapján - gyakorlatilag csak "kóricál" a vírus az országban.

Európában a 200 ezret lépte át a minap az elhunytak száma, a legtöbben britek (46 ezer), olaszok (35 ezer), franciák (30 ezer), spanyolok (28 ezer) vagy oroszok (14 ezer) voltak. Az egységnyi népességre vetített halálozási ráta San Marinóban, Belgiumban és Nagy-Britanniában a legmagasabb.

Ismert, Magyarországon keddre virradóra egy beteg megint meghalt, így hazánkban az említett szám: 598, amivel

az érintett 188 ország mezőnyének a második felében állunk.

Az újonnan elhunytak sorrendjében India, Brazília, USA az első három.

Az aktív esetek számát tekintve is átlépett a világ egy újabb lélektani határt, immár 6 millió fölött jár a regisztrált aktív fertőzöttek száma, ezen a listán is Egyesült Államok (2,26 millió beteg), Brazília (745 ezer), India (589 ezer) a sorrend, de a 4. Oroszország és az 5. Dél-Afrika után már nem Mexikó, hanem Kolumbia következik.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az Egyesült Államok - bár államonként nagyon különbözőek a folyamatok - július dereka óta mintha túl lenne a járvány csúcsán, Brazíliában körülbelül egy hete mintha laposodna a járványgörbe, Indiában viszont még mindig nagyon vészjóslóak a folyamatok, ott ráadásul csak május végén robbant be igazán a koronavírus.

Mindeközben

Magyarországon az aktív - regisztrált - fertőzöttek száma már csak 540, igaz, három hete volt már 478 is.

Ebben a második "rangsorban" még hátrébb található, mint az előzőben, vagyis a számok alapján kijelenthető, hogy világ- és európai átlag alatti Magyarország koronavírus-érintettsége.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×