eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Házak romjai között emberek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Barisa falu közelében 2019. október 27-én, miután itt amerikai katonák megölték Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vezetőjét. Donald Trump hivatalosan is bejelentette al-Bagdadi halálát.
Nyitókép: MTI/EPA/Jahja Nemah

Végeztek az Iszlám Állam lehetséges új vezetőjével is

Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet napokban likvidált vezetőjének egyik lehetséges utódjával is - jelentette be Donald Trump amerikai elnök.

"Az imént erősítették meg a hírt, hogy Abu Bakr al-Bagdadi első számú helyettesével amerikai katonák végeztek" - írta Twitter-bejegyzésében Trump, hozzáfűzve, hogy nagy valószínűséggel ez a férfi vette volna át al-Bagdadi helyét a terrorszervezet élén.

"Most ő is halott"

- szögezte le az elnök.

Trump nem nevezte meg a likvidált terroristát, és a Fehér Ház sem pontosította, hogy kiről lehet szó.

A CBS televízió kommentátora arra emlékeztetett, hogy egy külügyi tisztségviselő hétfőn azt jelentette be, hogy vasárnap végeztek Abu al-Haszán al-Muhadzsirral, az Iszlám Állam szóvivőjével. Más elemzők szerint a tunéziai Abu Otman et-Tunsziról, vagy a szaúdi Abu Szaleh ed-Dzsuzraviról, vagy más néven Haddzs Abdalláh-ról lehet szó.

Abu Bakr al-Bagdadival vasárnapra virradóan végeztek amerikai katonák Szíria Idlíb tartományában. Az amerikaiak birtokában lévő DNS-minták alapján 15 percen belül azonosították. Nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők hétfőn este azt közölték: al-Bagdadi földi maradványait a tengerbe szórták.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×