eur:
394.83
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt vezetője,  Reuven Rivlin államfő és Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt vezetője (b-j) részt vesz a Simón Peresz Nobel-békedíjas néhai izraeli államfő és miniszterelnök emléke előtt tisztelgő rendezvényen Jeruzsálemben 2019. szeptember 19-én. Netanjahu széles egységkormány megalakítására tett javaslatot Ganznak, miután a szeptember 17-i választásokon sem a jobb-, sem a baloldal nem szerzett többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Most Beni Ganz próbálkozhat a kormányalakítással

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszaadta a kormányalakításra szóló megbízását Reuven Rivlin államelnöknek, aki bejelentette, hogy Beni Ganzot, a centrista Kék-fehér párt elnökét kéri fel az új kabinet megalakítására.

Netanjahu két nappal a rendelkezésére álló 28 nap lejárta előtt telefonon értesítette az államelnök hivatalát a kormányalakításra szóló megbízatás visszaadásáról, miután nem sikerült létrehoznia a 120 tagú kneszetben többséggel rendelkező kormányt.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint Rivlin már kedden, újabb tanácskozás összehívása nélkül felkérheti Ganzot az új kormány létrehozására, amire huszonnyolc napot kapnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×