eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A Microsoft szerint egy iráni csoport megpróbálta feltörni az elnökjelöltségre pályázók levelezését

Az iráni kormányzathoz köthető csoport próbálta meg feltörni a 2020-as amerikai választásokon az elnökjelöltségre pályázók levelezését - hozta nyilvánosságra egyik blogbejegyzésében a Microsoft pénteken.

Az informatikai óriáscég szerint az idén augusztusban és szeptemberben a Phosphorus csoport több mint

2700 alkalommal kísérelte meg feltörni az elnökjelöltségre pályázó politikusok és kampányaik levelezését.

De hackertámadás érte kormányzati tisztségviselők és újságírók elektronikus levelezését is.

A hackertámadások négy alkalommal sikeresek voltak, de olyan email-fiókokat, amelyek elnökválasztási kampánycsapatokhoz vagy kormányzati tisztségviselőkhöz tartoztak volna, nem sikerült feltörni.

A Microsoft értesítette a hackertámadások áldozatait, de az érintettek neveit nem hozta nyilvánosságra. A vállalat - a blogbejegyzésen kívül - további részleteket sem kívánt nyilvánosságra hozni.

A Phosphorus megpróbálta megváltoztatni az egyes e-mailek jelszavait, vagy a felhasználók telefonszámait megszerezve próbálta meg érvényesíttetni az új jelszót és így behatolni a levélfiókokba is.

Tom Burt, a Microsoft felhasználói biztonságért felelős alelnöke - aki a blogbejegyzést közzétette - úgy vélekedett, hogy a hackertámadások nem voltak "technikailag kifinomultak". Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hackerek a célba vett személyekről meglepően sok és részletes információval rendelkeztek, ami arra utal, hogy hosszasan előkészíthették a számítógépes támadásokat.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a Microsoftnak meggyűlt a baja a Phosphorus-csoporttal. Az idén márciusban például 99 olyan internetes oldalt távolított el, amelyet a Phosphorus hozott létre ésé arra használt, hogy kibertámadásokat indítson amerikai kormányzati hivatalok, üzletemberek, vagy "egyszerű" felhasználók ellen.

A nagy amerikai számítógépes cégek már hónapok óta figyelmeztetnek az Irán felől érkező számítógépes fenyegetés erősödésére.

Májusban például a Facebook és a Twitter jelentette be, hogy iráni propaganda-profilokat távolított el. Ezek a profilok republikánus politikusok nevében jelentkeztek be és Irán-barát politikai üzeneteket közvetítettek a közösségi médiában.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×