eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Nezavisni cestarski sindikat

Friss információk a horvát sztrádán balesetet szenvedett magyarokról

Stabil az állapota a horvátországi autópálya-kapunál történt baleset három áldozatának - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Menczer Tamás államtitkár elmondta, hogy a 38 éves apát és 8 éves fiát megműtötték, az intenzív osztályon vannak, nincsenek életveszélyben. A 38 éves anya állapota is stabil. Az apa és a fiú magyar állampolgár, az anya viszont nem. A minisztérium úgy tudja, hogy a család nem Magyarországon él.

A baleset Sveta Helena határában, az A4 autópályán, a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál történt.

A család autójába a kapunál fékezés nélkül nagy sebességgel belehajtott egy BMW. A magyar autó úgy összetört, hogy háromnegyed órába tellett, mire sikerült kiszabadítani a benne ülőket.

A Jutarnji List, amely az ütközés pillanatáról a térfigyelőkamerák videófelvételét is feltette az oldalára, arról ír, hogy a balesetet okozó 35 éves férfi épp a mobiltelefonjával volt elfoglalva - szemtanúk a letekert ablak miatt hallani vélték, ahogy a férfi azt üvölti a telefonjába: "kurva" -, miközben 150 km/órás sebességgel, láthatóan fékezés nélkül, belecsapódott a fizetőkapunál várakozó magyar család autójába. Megrázó képsorok következnek:

Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

A horvát lapok arra is kitérnek, hogy ez előtt a fizetőkapu előtt egyenes az út, ezt kihasználva sok sofőr rálép a gázra és veszélyes előzésbe kezd, hogy előrébb kerüljön sorra.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×