eur:
394.83
usd:
366.39
bux:
71491.34
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Kövér László részvétét fejezte ki Ecuadornak

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részvétét fejezte ki az ecuadori nemzetgyűlés elnökének, Gabriela Rivadeneirának a helyi idő szerint szombat este történt, sok halálos áldozatot követelő földrengéssorozat miatt.

Kövér László levelében úgy fogalmazott, mély megdöbbenéssel értesült a történtekről.

"A magyar Országgyűlés valamennyi tagja és a magam nevében őszinte részvétünket fejezem ki a baráti ecuadori népet ért súlyos csapás miatt" - írta. Hozzátette, biztos abban, hogy a hatóságok és a humanitárius szervezetek erőfeszítései hatékony segítséget nyújtanak a bajbajutottaknak, és mérséklik a borzasztó természeti csapás következményeit.

"Fogadja Elnök asszony legmélyebb együttérzésünket és szolidaritásunkat, és kérem, továbbítsa azt az áldozatok hozzátartozóinak és a katasztrófa sérültjeinek" - olvasható a részvétnyilvánításban.

Hétfői sajtótájékoztatóján Rafael Correa államfő azt közölte, hogy legkevesebb 272 halálos áldozatot követelt a szombati pusztító erejű, Richter-skála szerint 7,8-es fokozatú földrengés Ecuadorban, a sérültek száma pedig meghaladja a 2060-at.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×