eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin

Bőven kétharmad felett Putyin pártja

Az Egységes Oroszország 315 mandátumot szerzett az orosz állami dumában, a kommunista párt 57-et, a Liberális Demokrata Párt 40-et, az Igazságos Oroszország pedig 38-at - közölte az orosz központi választási bizottság vezetője.

Vlagyimir Csurov elmondta: a bizottság eddig a szavazatok 99,8 százalékát dolgozta fel. A majdnem végleges állás szerint az Egységes Oroszország - amelynek listavezetője az államfő, Vlagyimir Putyin - 44 millió 500 ezer szavazatot kapott, az összes voks 64,24 százalékát.

A Gennagyij Zjuganov vezette kommunista párt több mint 8 millió szavazatot szerzett meg, a voksok 11,61 százalékát, a Vlagyimir Zsirinovszkij irányította Liberális Demokrata Párt 5 millió 643 ezer szavazatot, a voksok 8,15 százalékát, az Igazságos Oroszország pedig 5 millió 367 ezer szavazatot, a voksok 7,75 százalékát.

A többi szavazat kis pártok között oszlott meg, de ezek nem jutottak be az állami dumába, nem érték el a 7 százalékos bejutási küszöböt.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×