eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Lottóőrület a szomszédban

Lottólázban ég Románia, mert május eleje óta senki nem találta el mind a hat számot, így a tízmillió euróra (nagyjából 2,5 milliárd forint) duzzadt főnyeremény a határ menti régiókban élő külföldi állampolgárokat is Romániába csábítja.

Várhatóan vasárnap kígyóznak majd a leghosszabb sorok a lottóüzletek előtt, ugyanis rendszerint az utolsó pillanatban is bőven akadnak olyanok, akik csak a csábító fődíj hallatán veszik rá magukat a részvételre.

Az érdeklődés megugrásához az is nagymértékben hozzájárult, hogy a román média már több mint egy hete szinte naponta foglalkozik a játékkal, több matematikust is felkérve esélylatolgatásra.

A figyelem azért is összpontosult a román lottótársaságra, mert Romániában a szenvedélyes számvadászokat soha nem kecsegtette még ekkora főnyeremény.

A múlt héten "csak" hétmillió euró ütötte volna a markát a mázlista játékosnak, de nem akadt ilyen személy. Ez a kudarc felerősítette azok hangját, akik kétségbe vonják a sorsolás tisztességét.

A lottótársaság ezért bejelentette, hogy a vasárnap esti húzáson részt vesznek a sorsolást lebonyolító szoftvert és felszerelést gyártó cégek képviselői is, akik válaszaikkal - remélik - eloszlatnak valamennyi kételyt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×