eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Tovább tombol a nyár

Lengyelországban hatalmas vihar pusztított kedden, miközben Görögországban és Japánban rendkívüli hőség tombol.

A lengyel tóvidéken öt ember meghalt, többen eltűntek, amikor kajakosokat sodort el a viharos szél. Többen csak a vízi mentők segítségével tudtak kijutni a partra, nyolc embert még keresnek.

Görögországban több mint 50 éve nem fordult elő, hogy három kánikulai időszak követi egymást nyáron, a dél-európai államban ismét 40 fokot mértek, és az előrejelzések szerint tovább emelkedik a hőmérséklet.

A fővárosban, Athénban jelentősen nőtt a levegő szennyezettsége, ezért arra kérték az időseket és a krónikus betegeket, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon.

A nyár eleje óta 16 ember halt meg a hőség miatt; az erdőtüzekben pedig három civil és két tűzoltó veszette életét Görögországban.

Japánban az áramfogyasztás korlátozására is szükség lehet, ha folytatódik a hőség, miután a közelmúltban leállították az egyik atomerőművet, mert a júliusi földrengés során megrongálódott.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×