eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A szcientológusok beépülnek a rendőrségbe?

A brit sajtó szerint virágzik a Szcientológia egyház és a londoni rendőrség kapcsolata. A cikk írója attól tart, hogy a vallási közösség így próbál információkhoz jutni az egyes nyomozásokról.

A folyamat akkor kezdődött, amikor a július 7-ei terrorcselekmények után az egyház tagjai teát és süteményt vittek az utcán posztoló rendőröknek. Később már a középvezetőkkel ebédeltek, majd rendszeresen meghívták őket rendezvényeikre.

Úgy tűnik, a szcientológusok megnyerték a Londoni Rendőrséget. Az elmúlt 15 hónapban több mint 20, a rendőri központban dolgozó hivatalnokot láttak vendégül rendezvényeiken.

Meleg fogadtatásban volt rész annak a két parancsnoknak is, akik májusban ellátogattak A Mission Impossible 3 londoni bemutatójára. Õk még az egyház leghíresebb képviselőjével, Tom Cruise-zal is találkozhattak.

Amerikában nem sikerült

A The Guardian brit napilap már beszámolt a rendőrség és az egyház kapcsolatáról, amikor múlt hónapban átadták Londonban az egyház új székházát, amely 23 millió fontért épült nem messze a Szent Pál Katedrálistól.

A brit szcientológusok és a rendőrség kapcsolata annak ellenére virágzik, hogy az egyházi közösség hasonló taktikát követ, mint amit az Egyesült Államokban. Ott a 2001. szeptember 11-ei terrorcselekmények után kezdeményeztek hasonló együttműködést a rendőrséggel, a kapcsolatot azonban számos kritika érte.

Mark Salter londoni pszichológus szerint az egyház követői mindent megtesznek azért, hogy terjesszék tanaikat. Mint mondta, ha például két rendőri vezetőt sikerül beléptetni az egyházba, akkor nézeteiket mér a londoni bűnüldözésben is képviselhetik.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×