eur:
394.87
usd:
367.89
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Varga Mihály pénzügyminiszter az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport luxembourgi ülésén 2024. április 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody's a magyar gazdaságról

A hitelminősítő változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot.

Az imént érkezett a jó hír": a Moody's kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

Varga Mihály közölte, hogy a hitelminősítő ezúttal nem hozott új minősítői döntést: érvényben tartja Magyarország eddigi besorolását stabil kilátás mellett.

Elemzésükben pozitívan értékelik, hogy a kormány csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot. Elismerően írnak a magyar gazdaság szerkezetéről és erőteljes növekedési kilátásairól. Kiemelik, hogy a bővülő beruházások, az export és a fogyasztás erősödése szintén a gazdaság teljesítményét növelhetik a következő időszakban - sorolta a tárcavezető.

"Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején" - mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×