eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Mi lesz a nyugdíjasok pénzével? - egy magánnyugdíjpénztárral kevesebb

Döntött az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár Küldöttközgyűlése, magán ág beolvad a Budapest Magánnyugdíjpénztárba.

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár december 13-án tartott küldöttközgyűlésén a tagság minősített többséggel döntést hozott, kinyilvánította azon szándékát, hogy a pénztár magán ága 2024. április 1. napján beolvadjon a Budapest Magánnyugdíjpénztárba. A változás az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár önkéntes ágát és tagságát nem érinti, az önkéntes ág változatlanul önállóan működik tovább.

Az átalakulás nem érint sem a beolvadó, sem a befogadó magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításait - írja a portfolio.hu. Azt is hozzáteszik, hogy semmi más teendőjük sincs.

Az Infostart egyébként hozzájutott ahhoz a levélhez, amelyben más változásról is értesítik a tagokat. Eszerint a magán ágban

2024-től csökken az elvárt tagdíj mértéke.

Jövőre minimum havi 200 Ft (éves 2.400 Ft) lesz.

A levélben a tagokat tájékoztatják arról is, hogy a befogadó Budapest Magánnyugdíjpénztár a 2023. szeptember 30-i adatok alapján 6.368 fő 40,6 milliárd forint összegű tagi vagyonát kezeli.

Kérdésre válaszolva jelezték, hogy az említett beolvadás után új számlaszámra kell majd utalni a tagdíjat, és erről külön levélben értesítik a tagokat.

A gazdasági lap a hír kapcsán emlékezet arra, hogy jelenleg 4 magánkassza érhető el a piacon, tavaly ezek mindegyikénél 9% feletti vagyoncsökkenés következett be a tőzsdei turbulenciák miatt. A vg.hu azonban a nyáron azt írta, hogy 2023 első 6 hónapjában a magánnyugdíjpénztáraknál négy intézmény 12 alapjából nyolc ért el 10 százalékosnál nagyobb hozamot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×