eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Continental

Brutális leépítés: több ezer alkalmazottat bocsáthat el egy autóipari vállalat

A költségmegtakarítás mellett az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítésével indokolják a lépést.

A Continental német vállalat világszerte több ezer munkahelyet szüntetne meg autóipari részlegénél, amitől azt reméli, hogy 2025-től évente legalább 400 millió eurót takaríthat meg – írja a Portfolio a Reuters értesülése alapján.

A létszámleépítés pontos összegéről még nem tudni semmit, de a Continental jelezte, hogy a „négy számjegyű tartomány közepén” lesz. Sajtóhírek szerint átszervezések és különböző eladások, értékesítések is várhatók a vállalatnál, de ezeket az értesüléseket még nem erősítették meg. Szeptemberben ugyanakkor Nikolai Setzer vezérigazgató arra tett egyértelmű utalást, hogy a ContiTech üzletágban tulajdonosváltás lehet.

Az autóipari részleg dolgozói természetesen nem örülnek ezeknek a fejleményeknek és az üzemi tanács azt kérte a vállalat irányítóitól, hogy vizsgáljanak meg minden lehetőséget annak érdekében, hogy ne legyenek nagy számban elbocsátások.

A többi között az idősebb alkalmazottak részmunkaidős nyugdíjazását és a személyzet átképzését, átcsoportosítását javasolták.

A Manager Magazin információi szerint az elbocsátások mintegy 5500 alkalmazottat érinthetnek a Continental 30 németországi telephelyén. Ezeket az értesüléseket nem erősítette meg a vállalat, csak annyit közölt, hogy a költségmegtakarítást szem előtt tartva az üzleti és az adminisztratív struktúra egyszerűsítése a cél – főként az értékesítés, a fejlesztés és a gyártás területén. Az autóipari részlegen belül az üzleti területek száma várhatóan hatról ötre csökken majd.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×