eur:
394.96
usd:
367.39
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Road rollers building the new asphalt road
Nyitókép: i-Stockr/Getty Images

Új, kulcsfontosságú út vezet majd a Balaton északi partjára

Győrből Veszprém érintése nélkül lehet majd eljutni a tó partjára.

Veszprém elkerülésével, közvetlen kapcsolat létesülhet pár éven belül a Győrtől Zircen át vezető 82-es, és a Balatonfűzfőt Veszprémmel összekötő 72-es főút – így a Balaton-part – között – írja a magyarepitok.hu.

Jelentősen lerövidíti a 8-as és 82-es utakat összekötő új útvonal a Balaton és a Bakony közötti menetidőt, amelynek tervezési munkáit hirdették meg. Veszprém külterületén a 8-as és 72-es főutak csomópontja, valamint a 82-es főút Veszprém-Gyulafirátót északi fele között, 2,5 évre tervezett tervezési feladat egybefüggő, 6,5 km hosszú 2x1 sávos új főút létesítése, a 20-as vasútvonal és a Séd-patak feletti, különszintű műtárggyal, amelyek felszerkezeti hossza kb. 55 méter.

A tervezőknek el kell készítenie továbbá egy hadiút korrekciójának megvalósításához szükséges engedélyezési és kiviteli terveket, megszerezni az építéshez szükséges engedélyeket és elkészíteni a kettős záradékkal ellátott kisajátítási terveket.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×