eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Unsplash.com

Egy szabadalomból úgy tűnik, összehajtható eszközt készít az Apple

Egy frissen megszerzett szabadalom árulkodik arról, hogy a techcég hamarosan előrukkolhat egy egészen újszerű eszközzel.

A szabadalom, amelyet kedden ítéltek oda az Apple-nek, olyan technológiát ír le, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne csak a képernyőt, hanem a készülék több részét is megérintsék a funkciók végrehajtásához.

A készülék oldalának megérintésével például a kamera kezelhető: ezt virtuális exponálógombnak nevezi az Apple. A hangerő is állítható az eszköz oldalán azzal, ha a felhasználó fel-le csúsztatja rajta az ujját - írja a CNBC.

A szabadalomban szereplő egyik képen egy összecsukható telefon vagy tablet rajza látható, amelyen körbefut a képernyő. Versenytársaival, például a Samsunggal ellentétben az Apple még nem dobott piacra összehajtható készüléket.

A UBS elemzői szerint a szabadalom azt jelezheti, hogy egy összecsukható készüléket fognak kiadni, de nem az idei évben. A cupertinói cég jövendő telefonjaiban látják legvalószínűbbnek a technológia alkalmazását. Úgy vélik, hogy

egy összehajtható iPhone-modell fellendítheti a vásárlási kedvet,

ráveheti a felhasználókat, hogy frissebb iPhone-modellre váltsanak. Ezek a készülékek vonzóvá tehetik a márkát jelenleg androidos telefont használók számára is.

Ha valóban bevezetik a modellt, akkor az iPhone darabszám-növekedése a becslések szerint meghaladhatja a 238 millió készüléket az Apple 2023 októberétől 2024 szeptemberéig tartó pénzügyi évében.

Az összehajtható készülékek jelenleg ugyanakkor csak egy kis részét teszik ki a teljes piacnak: 2022-ben az összes elkészült okostelefon mindössze 1,1 százalékát tették ki.

Az Apple-re jellemző, hogy az új technológiáknak nem úttörője, és inkább kivárja, milyen azok fogadtatása. A Samsungtól az Oppóig sok gyártó készített már összehajtható mobilt, de ezen készülékek fejlettsége még gyerekcipőben jár.

Az elmúlt néhány hónapban egyes szakértők már előrejelezték egy összehatható Apple-eszköz érkezését, de nem iPhone-ra gondoltak: a CCS Insight piacelemző szerint iPadet dobhat először piacra a cég ilyen kivitelben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 10:35
×
×
×
×