eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt az engedély, nagy terjeszkedésbe kezdhet a Mol

A lengyel PKN Orlen és Lotos fúziójának részeként a magyar társaság 417 töltőállomást vásárolhat meg Lengyelországban.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a PKN Orlennek a Lotos felvásárlását – írja a Portfolio. A két lengyel olajcég egyesülése egyben utat nyit a Molnak is, mert az ügylethez a PKN Orlennek el kell adnia egyes eszközeit, és ezek egy részét a magyar társaság vásárolhatja meg, mivel a bizottság jóváhagyta az ügylet részeként elidegenítendő eszközök vevőit is.

A Mol és a PKN Orlen idén január elején jelentette be, hogy a Mol aláírta a Lotos-szal és a PKN Orlennel a megállapodást. A tranzakció részeként a Mol Lengyelországban 417 töltőállomást vásárol meg 610 millió dollár értékben. A hálózat országos lefedettséget biztosít, és lehetővé teszi, hogy a vállalat megszerezze a harmadik pozíciót a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon. A megállapodással a Molnak több töltőállomása lehet a negyvenmilliós Lengyelországban, mint Magyarországon.

A tranzakció részeként a Mol 185 magyar és szlovák töltőállomást ad el a PKN Orlennek, 259 millió dollár értékben,

a kutak közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.

Ezzel az akvizícióval a Mol máris túlszárnyalja a 2025-re kitűzött stratégiai célját, és mintegy 2400 töltőállomásra bővíti hálózatát, 10 országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×