eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Újabb nagy változások a ferihegyi repülőtéren

Hamarosan kész az új főporta, és elkezdődött a csomagosztályozó rendszer megújítása is.

Az elmúlt két és fél évben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósult fejlesztések összértéke megközelítette a 200 millió eurót, azaz 70 milliárd forintot - közölte a Budapest Airport Zrt.

Kiemelték: idén az első hat hónapban - a 2019-ben megkezdett fejlesztéssorozat folytatásaként - megújult öt gurulóút és a hozzájuk tartozó padkák, teljes burkolatcsere és közvilágítás-fejlesztés valósult meg az egyik szervizúton. Megkezdődött továbbá az új, 8000 négyzetméteres hangár építése is - tették hozzá.

A következő hetekben adják át a repülőtér megközelítését megkönnyítő új főportát, ami 440 négyzetméteres épülettel és a korábbinál két és félszer nagyobb kapacitással várja majd a repülőtér üzemi területére belépőket.

A fentieken túl új mozgólépcső is készült, továbbá modernizáltak lifteket, korszerűsítették a világítást, helyenként az álmennyezetet cserélték, fejlesztették az informatikai rendszereket, illetve elkezdődött a csomagosztályozó rendszer megújítása is - derült ki a közleményből.

A Budapest Airport a drasztikusan visszaeső bevételek ellenére úgy döntött, hogy folytatja a repülőtéri beruházásokat, sőt, bizonyos fejlesztéseket előrébb is hozott az alacsony utasforgalmi időszakra - jelezte a repülőtér üzemeltetője.

A vállalat a 2020-as pénzügyi évet 110 millió euró veszteséggel fejezte be; az utasszámcsökkenés és a kapcsolódó szolgáltatások leállása nyomán a vállalat nettó árbevétele 118 millió euró volt, 65 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×