eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels

Tízezrek adósok ezzel, pedig súlyos következményekkel járhat

Még mindig csaknem 90 ezer olyan jármű van, amelyre nem kötötték meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint. Ennek súlyos következményei lehetnek – hívja fel a figyelmet a Mabisz.

Már kalkulálhatóak az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések díjai a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) díjnavigátorával, mondta az InfoRádiónak a szövetség kommunikációs vezetője. Lambert Gábor hozzátette,

a kedvezmények a korábbiakhoz képest nem változtak lényegesen.

"Az 5,3 millió magyarországi gépjárműből körülbelül 1,2 millió, és azon belül több mint 700 ezer személygépkocsi érintett a mostani kampányban, vagyis 22-23 százalék. A 13 piaci szereplő közül 10-en hirdettek új tarifát, három biztosító tehát változatlan díjakkal vágott neki az akciónak – ismertette. – Nagyjából százféle különböző kedvezmény van jelenleg a piacon. Például visszajött egy korábban már alkalmazott, de egy időre a piacról kikopott kedvezmény egy-egy biztosítónál: miszerint érvényes tömegközlekedési bérlettel is lehet kedvezményt igényelni."

Lambert Gábor elmondta, emellett a Mabisz internetes oldalán

az új fedezetlenségi díjakat is meg lehet tekintetni.

"A szeptember végi adatok szerint még több mint 89 ezer gépjárműnek nincsen érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása, ami a teljes állománynak a 1,7 százaléka. A Mabisz.hu oldalon most tettük közzé a jövő évre vonatkozó úgynevezett fedezetlenségi díjat, amelyet minden ilyen gépjárművezetőt, illetve gépjárműtulajdonost, -üzembentartót fenyeget. – Ez személygépkocsik esetében 510 forintról indul naponta és az 1000 forintot is jóval meghaladhatja. Nagyobb teljesítményű gépjárművek, mint például buszok, vagy tehergépkocsik esetében pedig a napi több ezer forintot is elérheti" – emelte ki.

A Mabisz kommunikációs vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy az a tény, hogy egy jármű hosszabb ideig nincs használatban, nem mentesít a törvény szerint a biztosítási kötelezettség alól. Azok, akik hosszabb ideig nem használják járművűket és nem szeretnének erre az időszakra biztosítási díjat fizetni, a forgalomból történő ideiglenes kivonás lehetőségével élhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×