eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Újabb iparágról érkeztek lesújtó hírek

A munkaerőhiány útjában áll a meglévő igények kielégítésének a bútoriparban

Leginkább a munkaerőhiány és az esetleges építőipari lassulás fenyegeti a magyar bútoripart - idézi a Népszava a céginformációval foglalkozó Opten elemzését.

Az ilyen jellegű tevékenységet végző magyarországi vállalkozások száma 2014 óta mára közel ötödével, 2253-ra csökkent, míg összesített árbevételük több mint negyedével, 254 milliárd forintra nőtt. Ezt Hantos Zoltán, az Opten projektmenedzsere az építőipar teljesítményével, az irodaépítésekkel és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) okozta fellendüléssel magyarázza.

A január elsején életbe lépő áfaváltozások, valamint az erősödő munkaerőhiány megakaszthatja a kedvező folyamatot - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×