eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Egy munkás a nyílászárókat gyártó nyíregyházi Realtherm Kft. új üzemcsarnokában 2017. március 24-én. A 800 milliós kapacitásbővítő beruházáshoz a társaság csaknem 364 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Tombol a munkaerő-kölcsönzési láz

És már egyáltalán nem csak pincéreket, építőipari munkásokat keresnek, könyvelőket és pénzügyi szakembereket.

Akár rövid, akár hosszú távra divat ma már a munkaerő-kölcsönzés, hogy melyiket választják a foglalkoztatók, attól is függ, milyen okból keletkezik az erőforráshiány.

A kialakult helyzetről a Világgazdaságnak nyilatkozó Berta Péter cége, a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft. tavaly 15,1 milliárd forint árbevételt ért el a piacon.

"Több százmilliárdos iparágról van szó, amely volumenében évről évre növekedést mutat. Ennek oka többek között az elmúlt években tapasztalt egyre fokozódó munkaerőhiány, ami miatt a cégeknek egyre nagyobb az igényük a humánerőforrást biztosító szolgáltatók tevékenységére" - világított rá Berta Péter.

Úgy látja,

a munkaerő-kölcsönzés az erőforrás-biztosítás egyik népszerű formája, mert leveszi a cégek válláról a munkaerő-toborzás és -foglalkoztatás terhét.

A munkaerőhiány következtében - mint rámutatott - egyre több cég érte el saját toborzási kapacitásainak határait, így ezt a feladatot a szolgáltatókra bízza.

A munkaerő-kölcsönzés ma már minden iparágban megtalálható, ahol munkaerőre van szükség, hiszen a szolgáltatás célja az erőforrásigények kielégítése és az álláskeresők munkához segítése - tette hozzá.

A kölcsönzés leginkább a fizikai munkakörökben van jelen, főképp gyártó-, mezőgazdasági és kereskedelmi munkásokat keresnek, de

a szellemi munkakörök betöltésére is egyre több embert keresnek szolgáltatókon keresztül,

például egyre több könyvelőt, pénzügyi szakembert is keresnek.

Az időszak egyébként pár hónaptól több évig terjed, pár hónapra a kereskedelmi és az agrárszektor keres embereket, évekre a gyártók.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×