eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Töltőoszlop Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Rossz hír az elektromos autók üzemeltetőinek

Lapértesülés szerint fizetőssé válik az e-töltés.

A a 22 kW-os, váltóáramú (AC-) töltőkön változatlanul ingyenes a töltési szolgáltatás, az 50 kW-os egyenáramú (DC) villámtöltőiken és a 43 kW-os AC-villámtöltőkön a jelenlegi tesztidőszakban a díjazás percenként 50 forint - közölte a Népszava kérdésére az NKM Mobilitás Kft-t tulajdonló állami NKM Nemzeti Közművek.

A végleges díjazást a teszt eredménye alapján alakítják majd ki. A cég korábbi közleménye szerint a Mobiliti március-áprilisban még percenként 10 forintos díjjal indította a fizetős szolgáltatás tesztelését - írja a lap.

Eddig 86 nyilvános töltőt telepített országosan az NKM Mobilitás Kft., a töltési pontok száma összesen 177. Az állomások közül 16 úgynevezett 50 kilowattos (kW) villámtöltő. Utóbbiakat az ország főbb útvonalai mellé telepítették. 12 Decathlonnal is szerződtek. Töltés a korábbiaktól eltérően már csak az NKM Mobiliti elnevezésű alkalmazása segítségével, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID-azonosítóval indítható.

Az elmúlt években a szintén állami, kifejezetten az e-autózásra alapított e-Mobi Kft. mintegy háromszáz e-töltőt telepített országszerte. Rajtuk kívül aktív a piacon az Elmű-ÉMÁSZ, az E.ON, a Mol, az OMV és a Lukoil. A korábbi ingyenesség ugyanakkor már a múlté - írja a Népszava. A nyilvános, 22 kW-s egységek közül még akad néhány térítésmentes, az utazóknak azonban érdemes felkészülniük a fizetésre.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×