eur:
394.59
usd:
365.76
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Wiz zAir / YouTube

Bővít Magyarországon a Wizz Air

A magyar hátterű diszkont légitársaság 24 százalékos árbevétel-növekedést tervez Magyarországon, ehhez több új útvonalat kínál, ugyanakkor továbbra sem készül a budapesti tőzsdére.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint a dráguló üzemanyag miatt főként a magas üzemelési költségekkel működő légitársaságokra nehezedik nagy nyomás. Mint a Világgazdaságnak adott interjúban kifejtette, a Wizz Air helyzete ebből a szempontból kedvezőbb, hiszen alacsonyabb költségekkel dolgozik.

Váradi József a légitársaságokat érintő konszolidációs hullám folytatására számít, és arra, hogy az emelkedő olajár felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

A légitársaságnak, amely tavaly 22 százalékkal javította adózott eredményét, ambiciózus növekedési tervei vannak.

A folyó pénzügyi évre 36 millió utassal számolnak, ami 20 százalékos növekedés lenne az előző évhez képest. Magyarországon 24 százalékos árbevétel-növekedést terveznek a 2019-es pénzügyi évben, ehhez több új útvonallal bővítik a kínálatot. Váradi József ugyanakkor megerősítette,

nem gondolkodnak akvizícióban, és továbbra sem készülnek a magyar tőzsdére,

inkább azt figyelik, milyen hatása lesz a Brexitnek a londoni értéktőzsdére bevezetett részvények árfolyamára, illetve a konszolidációval járó piaci réseket igyekeznek kihasználni.

Arról a nem túl kedvező fogadtatású intézkedésükről, hogy felár megfizetéséhez kötik az ülésválasztást, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, utasaik 70 százaléka nem fizet helyjegyet, számukra az új rendszer olcsóbbá teszi az utazást, a szisztémával pedig a légitársaság célja az, hogy alapjegyáraik versenyképesebbek legyenek a piacon.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×